1 Pompele de caldura

Pompele de caldura

Autor: Priceput.ro | Data: 19 Aprilie 2018

Tipareste pagina | Trimite prin YM | Comenteaza articol

Există multe tipuri de pompe de apă, în funcție de mediul pe care îl folosesc să extragă căldură: aer-aer, aer-apă, sol-aer, rocă-aer, apă-aer.

Pentru o maximă eficiență și siguranță, sistemele trebuie montate de către firme specializate.

Instalația apă-apă este cel mai utilizat sistem.

Acest sistem este alcătuit dintr-un puț de apă forat, care preia apa disponibilă la aproximativ 10 grade Celsius și o transportă la pompa de căldură. Pompa de căldură preia o parte din temperatura apei și o introduce în sistemul de încălzire. Apa racită la circa 6 grade Celsius este pompată înapoi în sol prin intermediul unui al doilea puț. Puțurile forate trebuie tubate și, după instalarea sondei, trebuie izolate cu bentonită pentru o buna eficiență termică. Legarea sondei la instalația locuinței se face printr-o conductă orizontală montată într-un șanț săpat sub adâncimea de îngheț.
Pompa de căldură mai are în componență un condensator, un ventil de expansiune (laminare), vaporizator, compresor și țevi din cupru prin care curge agentul frigorific de transport al căldurii.

Avantajele pompelor de căldură sunt multiple. În primul rând, pompele de căldură produc de 3-5 ori mai multă energie decât consumă. Energia procesată de pompa de căldură este livrată la o temperatură de 45-55 grade Celsius. Pentru fiecare kilowatt consumat, sistemul livrează circa 4-55 kilowati. Clientul plătește numai energia consumată pentru funcționarea compresorului.

Sistemul produce căldură în sezonul rece și răcește casa în sezonul cald, reducând astfel costurile instalării unui sistem de aer condiționat.

Pompele de încălzire economisesc 50-80% din costurile de încălzire.

Ca dezavantaje, putem lua în considerare costurile inițiale mari și necesitatea forării puțurilor de apă (în cazul sistemelor apă-apă).

Sistemul este originar din țările nordice și capătă amploare peste tot în lume în condițiile economice actuale.

Firma ta oferă servicii de montaj pompe de căldura sau alte servicii în domeniul construcțiilor? Inscrie-ti firma de constructii aici, pentru a te putea promova GRATUIT pe un portal firme de constructii, amenajari interioare și nu numai. Primești GRATUIT cereri de oferta servicii constructii și beneficizi, în plus, și de alte avantaje.

Dacă dorești o estimare de preț pentru proiectul tău de construcții și/sau amenajări, inscrie-te GRATUIT pe portalul nostru și primești oferte personalizate de la firme de constructii specializate.

Autor: Cătălin Becea, fondator Oferte Amenajari și manager de succes în domeniul construcțiilor

Sursa: OferteAmenajari.ro, portal de constructii

Spune-ti parerea


Alte articole din aceeasi categorie:

Adauga valoare casei tale

Autor: Priceput.ro | Data: 26 Iunie 2008
Daca vreti sa vinzi sau sa-ti inchiriezi apartamentul, iata cateva imbunatatiri importante sau cat se poate de minore care va vor ajuta sa ridicati putin pretul.
 


Vezi profil
MESERIASI
BucurestiInformatii
Peste 1000 meseriasi (instalatori, electricieni, zugravi) din toate orasele tarii pe www.meseriasi.ro: www.cautinstalator.ro; www.cautzugrav.ro; www....

Statistici priceput:
Vizualizari profil: 2854 | Recomandari primite: 1