1 Cum sa amenajam gradina din fata blocului?

Cum sa amenajam gradina din fata blocului?

Autor: Priceput.ro | Data: 20 Martie 2018

Tipareste pagina | Trimite prin YM | Comenteaza articol

Nu stim cum sa amenajam gradina din fata blocului fiindca mereu ne sunt furati trandafirii si orice altceva plantam in gradina. Am prefera sa lasam doar iarba dar nu stim cum sa o udam fiindca nu ne este foarte usor sa iesim mereu cu galeata. Va rugam sa ne dati cateva idei. Va multumim.

Din pacate, societatea in care traim nu este una care respecta de fiecare data truda semenilor. Din acest motiv suntem nevoiti sa ne adaptam la conditiile generate de timpurile in care le traim. Astfel, ajungem sa inaltam garduri cat mai inalte, sa amplasam strategic spini, cuie sau ciuli si sa ne luam un caine mare si rau sau macar semn galben de atentionare cum ca ar exista asa ceva in curtea noastra.

Cand stam la bloc insa problema se pune altfel un pic intrucat nu putem apela la astfel de metode.
Intrucat - motivul pentru care plantam flori, punem iarba sau ingrijim un copac - este atat de a ne bucura noi de el, dar si pentru a aduce un zambet pe fata si a altor persoane ce se lasa impresionate de ceea ce este cu adevarat frumos in viata, nu putem ascude ceea ce cream in spatele unui gard inalt de metal ruginit. Va recomand insa, sa optati pentru un „gard viu” care nu este pretentios si necesita un minimum de ingrijire.

In ceea ce consta iarba, puteti opta pentru semintele de la Mefim Agro sau pentru „gazonul instant” (rulouri de iarba). Pentru a nu fi nevoiti sa carati in permanenta galeti de apa in fata blocului puteti improviza rapid si ieftin un sistem de irigatie. Nu aveti nevoie decat de cativa metri de furtun pe care il puteti gauri cu in cui din loc in loc. Majoritatea blocurilor sunt prevazute la parter (in exteriorul blocului sau la iesirea din subsolul acestuia) cu robineti speciali conceputi pentru a sta la dispozitia ingrijitorilor scarii blocului care trebuie sa spele zilnic pe jos. Puteti opta sa conectati acest furtun la robinet ori de cate ori este nevoie pentru a inviora iarba din fata blocului.

In plus, intrucat tot sunt la moda „proiectele de arta ecologica” concepute din materiale reciclate, puteti opta si dumneavoastra pentru astfel de solutii pentru a inlocui florile ce nu rezista in fata blocului mai mult de o zi de la inflorire – si asta daca sunt norocoase. Spre exemplu, puteti inlocui trandafirii cu un cauciuc vechi in care puneti nisip si pietris, iar albastrelele pot fi schimbate cu usurinta cu cateva pietre mari de rau sau chiar si cu busteni imbatraniti de vreme. Astfel, puteti fi sigur ca nimeni nu va mai fi tentat sa va ia acasa rezultatul trudei dumneavoastra.

Galerie foto articol


Spune-ti parerea


Vezi profil
MESERIASI
BucurestiInformatii
Peste 1000 meseriasi (instalatori, electricieni, zugravi) din toate orasele tarii pe www.meseriasi.ro: www.cautinstalator.ro; www.cautzugrav.ro; www....

Statistici priceput:
Vizualizari profil: 2808 | Recomandari primite: 1